Mini Roulette

Mini Roulette er egentlig akkurat hva det høres ut som, nemlig en liten versjon av Roulette. Her så er det verken det amerikanske eller det europeiske hjulet som er i bruk, da det på her spilles med et helt eget hjul, som kun er å finne i dette spillet. Dette er også et spill som ligger omtrent midt i mellom Amerikansk Roulette og Europeisk Roulette når det kommer til vinnersjanser, og det er også hente regler fra Fransk Roulette i spillet. Dette er altså nesten en mellomting mellom flere ulike Roulette varianter, bare i mindre format.

Mini Roulettehjul

I Mini Roulette så spilles det på et hjul som kun har 13 felt. 6 røde, 6 svarte og 1 grønt felt er det du vil finne i dette hjulet. Det grønne feltet er merket med 0, og de røde og svarte er merket med nummer mellom 1 og 12. Når det kommer til bordet som hører med hjulet, der hvor du plasserer dine innsatser, så har disse alle de vanlige innsatsene som du også kan velge mellom i standardversjonene av spillet.

At det kun finnes 12 røde og svarte nummer mot 1 grønt felt kan kanskje høres noe voldsomt ut i forhold til Europeisk Roulette som har 1 grønt felt og 36 røde og svarte felt, eller til og med mot Amerikansk Roulette som har 2 grønne felt mot 36 røde og svarte felt. I Mini Roulette så er det altså det samme antallet grønne felt, men med kun en tredjedel av de andre feltene. Dette høres ut som noe som vil gi huset er fryktelig stor fordel, men i realiteten så vil husets fordel ligge et sted mellom fordelen i Europeisk og Amerikansk Roulette.

Husets fordel

For å kompensere for et lavere antall røde og svarte felt mot det grønne så har man her hentet inn en versjon av regelen fra Fransk Roulette, og dette er La Partage regelen. Dette er en regel som gis spilleren 50% av innsatsen tilbake når denne har satset på et outside Bet, og kulen lander på grønt. Dette gjør at du ikke taper hele din innsats, men kun halve. I Fransk Roulette så gjelder dette altså kun hvis du har satset på halve bordet, altså på en gruppe av nummer som utgjør halvparten av alle nummer mellom 1 og 36. Det er her Mini Roulette har laget en annen versjon av spillet.

I Mini Roulette så vil du få 50% tilbake fra din innsats så snart kulen lander på grønt, uavhengig av hva du satser på. Du trenger altså ikke satse på 50% av de tilgjengelige tallene, men kan også spille på mindre grupper av nummer, eller også kun ett nummer, og fortsatt få benytte denne regelen. Dette vil si at du alltid vil få tilbake 50% av innsatsen, men altså ingen gevinster, når kulen lander på grønt.

At denne regelen eksisterer i Mini Roulette gjør at husets fordel ikke ender så håpløst ut som det den utvilsomt hadde gjort uten regelen. I Mini Roulette så vil husets fordel være 3,85%. Dette er noe høyere enn i vanlig Europeisk Roulette hvor fordelen er 2,70, og det er ganske langt over Fransk Roulette hvor husets fordel kun er på 1,35%. Derimot så er det lavere enn i Amerikansk Roulette, hvor huset sin fordel er på hele 5,26%.

Hva du ikke må satse på

Det finnes ett nummer som du i Mini Roulette virkelig ikke vil satse på, da dette er en innsats som vil øke husets fordel fra 3,85% til 7,69%. Dette gjelder alle innsatser hvor du satser på 0. Grunnen til dette er at du ved å satse på 0 vil få utbetalt samme gevinst som om du skulle ha satset på et annet nummer, men i motsetning til andre nummer så vil du ikke tape hele din innsats dersom kulen lander et annet sted.

Når du selv satser på 0 så vil du altså aldri kunne få tilbake halvparten av din innsats, som faktisk er det som gjør at Mini Roulette faktisk har en brukbar vinnersjanse. Hvis huset aldri må gi deg 50% tilbake så vil husets fordel gjennom hele spillet ligge på 7,69%, noe som gir deg en langt dårligere vinnersjanse enn i noe annet Roulette spill. Dette er hvordan spillet kompenserer for å ha kun en tredjedel av numrene som Europeisk Roulette har, men fortsatt samme antall grønne felt. Det å spille på 0 vil altså bare være å sabotere for deg selv, og alle innsatser på 0 bør altså i Mini Roulette unngås.